IK VERGEEF JE

Ik-geloof-in-de-vergeving

We hebben het eerst gehad over sorry en het spijt me zeggen maar wat ook heel belangrijk is, is om te kunnen vergeven.

Ik heb mezelf  er ook vaak op betrapt dat ik een persoon niet wilde vergeven en dat ik zei ‘zolang ik de persoon niet tegen kom vind ik het best, want ik zal gewoon doorgaan met mijn leven’.
Onzin, want telkens als ik iets zag wat met deze persoon te maken had, moest ik er aan denken en voelde ik weer de pijn waarvan ik dacht dat deze al weg was. Ik kon niet met een nieuw hoofdstuk van mijn leven beginnen omdat ikdit hoofdstuk nog niet goed had afgesloten. Maar dat besefte ik nog niet.

De persoon die me pijn had gedaan probeerde op zijn eigen manier om vergiffenis te vragen maar omdat het niet was hoe ik het wilde, kon ik het niet accepteren.
Ik vond een sorry niet goed genoeg maar toch had de persoon een eerste stap gezet en lag het niet meer aan hem maar aan mij.
Wat zal ik met zijn sorry doen dacht ik. Het is toch al gebeurd en als het zo makkelijk gaat dan kunnen we allemaal mensen pijn gaan doen en dan sorry zeggen.

De persoon kon wel weer verder met zijn leven gaan maar ik was juist degene die steeds op één plek bleef hangen. Totdat iemand met me ging praten en zei dat ik pas een nieuw hoofdstuk kon beginnen als ik hem zou vergeven endit hoofdstuk zou afsluiten.

Het voelde in het begin alsof iedereen zijn partij had gekozen. Maar toen ik deed wat er gezegd werd en de persoon vergaf begreep ik wat iedereen bedoelde.

Het is niet makkelijk om te vergeven en het heeft tijd nodig, maar het is wél belangrijk in ons leven om anderen te kunnen vergeven.
Als je een ander niet vergeeft dan lijd je er zelf onder omdat je alles van binnen opkropt. Als je dan wraak neemt dan ben je geen haar beter dan de persoon die jou pijn heeft gedaan maar daar hebben we het een ander keer wel over.

 

REAL TALK

 

Recommended Posts

Leave a Comment