STOP MET HET ZEGGEN ‘IK WEET HOE JE JE VOELT’

ik weet hoe je je voelt
Ik vind dat we moeten stoppen met het zeggen ‘ik weet hoe je je voelt’, want als ik vervolgens vraag heb je het ook meegemaakt dan zeg je opeens ‘NEE’.

Ik ben degene die altijd vies wordt aangekeken, ik ben degene die wordt uitgescholden en jij niet dus kom niet zeggen dat je weet hoe ik me voel maar kom met andere woorden. Zorg er voor dat ik me weer goed voel.

Mensen realiseren zich niet dat ze zo fake overkomen als ze zeggen ‘ik weet hoe je je voelt’.

Ik heb een keer een verhaal gehoord over een meisje die ik ken toen ze haar moeder had verloren. Ze zocht bij haar goede vriendin. Maar inplaats van dat haar vriendin moest zeggen dat ze sterk moest blijven voor haar en haar familie en dat het nu misschien lijkt alsof leven geen zin meer heeft maar dat haar moeder zou willen dat ze juist het beste van haar leven moet halen (klinkt misschien cliché maar het helpt wel), kwam haar vriendin met ‘Ik weet hoe je voelt want toen mijn HOND was overleden wist ik me ook even geen raad maar kijk hoe ik me nu voel dus alles komt goed.’

Toen ik dit hoorde, vroeg ik direct naar de reactie van dit meisje, maar omdat ze te zwak was keek ze haar vriendin alleen aan en dacht bij zichzelf ‘MEEN JE DIT’?
Na twee weken, toen ze iets sterker werd, zei ze tegen haar vriendin dat ze snapt dat ze haar wilde troosten maar dat ze nooit meer haar moeder met een hond of een ander dier mag vergelijken.

De reden dat dit was gebeurd was omdat haar vriendin met ‘ik weet hoe je je voelt’ begon terwijl dat helemaal niet zo was. De bedoeling van haar vriendin was niet slecht maar soms, als je niet weet hoe iemand zich voelt, dan is het beter om niks te zeggen dan verkeerde woorden.

 

REAL TALK

[photoby:hervormd-ermelo.nl]

Recommended Posts

Leave a Comment