MOBIEL WEG, IK PRAAT TEGEN JE

Schermafbeelding 2015-11-19 om 15.43.31
Dit onderwerp gaat echt over heel veel mensen. Ouderen doen meestal alsof wij jongeren het alleen doen maar zij kunnen er ook wat van.

Ik ben 24/7 met mijn telefoon en het is zo erg dat als ik mijn telefoon een uurtje niet heb gezien, ik gelijk denk dat ik het ergens heb laten liggen. Dan stop ik met alles om ernaar te zoeken.

Veel mensen hebben hier last van omdat we nu alles met onze telefoon doen zoals Social Media,Whatsappen, nieuws lezen, filmpjes bekijken en ga zo maar door. Het eerste doel waar mobiels voorwaren gemaakt (telefonisch contact met elkaar hebben), weten de meesten niet meer en de jongstegeneratie al helemaal niet.
Het is eigenlijk wel heel erg asociaal en het zorgt ervoor dat je in je eigen wereldje leeft.

Ik betrap mezelf er soms op dat als ik met mijn collega’s aan het praten ben, ik automatisch mijn telefoon pak en dan tegen ze zeg ‘oh wacht heel even ik moet snel iemand terug appen’.
Ik weet dat ik niet de enige ben die het doet maar dat wil niet zeggen dat het normaal is want dat is het eigenlijk niet.
Je moet iemand gewoon in de ogen aankijken als je een gesprek voert heb ik geleerd. Maar door de technologie van nu is dat heel moeilijk en heel makkelijk om afgeleid te worden.

Als mijn broers, zus en ik bij onze MA aan het eten zijn, dan zegt ze duidelijk tegen ons dat we onzetelefoon weg moeten stoppen tot we klaar zijn met eten. Daarna mogen we elkaar pas gekke snaps laten zien of Instagram foto’s uploaden.
Het lukt ons niet altijd maar we proberen wel allemaal om dan zo min mogelijk aan ons mobiel te zitten en meer van het moment te genieten.

 

Recommended Posts

Leave a Comment