JIJ KAN TEGEN PESTEN MAAR KAN IK OOK TEGEN PESTEN?

4aa15659658ccc6c87a537ec80656646
Ik zal niet met een verhaal komen alsof ik nooit gepest heb want KEEP IT REAL bijna iedereen heeft ooit wel iemand gepest. Het kan iets klein zijn geweest door iemand uit te lachen of iets groots door bijvoorbeeld een ‘bangalijst’ te maken en voor- en achternaam en op internet te gooien.

Maar we vergeten soms wat we daarmee kunnen aanrichten. Het wil niet zeggen dat als jij tegen pesten kan, dat ook iemand anders dit kan en het zomaar van zich af laat glijden.
Ik kon ook tegen pesten. Mensen hebben mij van alles genoemd maar ik ben opgegroeid met 4 andere kinderen (broers en zus) met een grote persoonlijkheid, dus ik wist hoe ik me zelf moest verdedigen en ervoor moest zorgen dat ze het niet meer gingen proberen.

 

Degenen die er niet tegen kunnen en niet weten hoe ze zich moeten verdedigen, durven meestal ook niet om hulp te vragen. Ze willen niet zwak overkomen want als iemand er achter komt dan worden ze nog meer gepest. Zodra de slachtoffers denken dat ze nergens om hulp kunnen vragen, dan komen ze soms met een andere oplossing en die oplossing gunnen wij niemand.

Wij pesters moeten ons zelf echt gaan afvragen wat we ermee bereiken om anderen te pesten en belachelijk te maken.
Doen we dit om ons zelf een beter gevoel te geven omdat we zelf onzeker zijn of vroeger gepest zijn?
Of doen we dit omdat we echt denken dat we beter zijn dan anderen?

Ik geef toe dat ik ervan houd om grapjes te maken maar ik zal nu ook beter opletten of ik niet iemand beledig. Ik zou het niet kunnen verdragen als iemand zich zelf wat aandoet door mijn grapjes.

 

REAL TALK.

Recommended Posts

Leave a Comment