NA 14 JAAR HET LAND UIT

Schermafbeelding 2016-01-13 om 12.51.24

We kunnen zeggen wat we willen maar om na 14 jaar het land uitgezet te worden terwijl je je keurig gedraagt, geïntegreerd bent, je HBO-opleiding hebt afgerond en een academische titel hebt vind ik gewoon BELACHELIJK.
Prosper en Darlington zijn in 2001 naar Nederland gekomen toen ze 14 en 11 jaar oud waren en kregen onlangs vande IND te horen dat ze na 14 jaar het land uit moeten en terug moeten keren naar hun eigen land.
Als je het land uitgaat omdat je het zelf wil is het anders, dan kan het leuk zijn. Maar als je weggestuurd wordt, maakt het alles gelijk minder leuk. Je hebt dan het gevoel alsof je hele wereld in elkaar stort.Sommige mensen zeggen ‘ze hebben nu toch een diploma dus het komt wel goed’, Dat is niet waar want we moeten niet vergeten dat ze niet zomaar gevlucht zijn uit hun land.
Ze weten niet meer hoe het leven daar is omdat ze het leven van hier gewend zijn. Om daar dan op zo’n late leeftijd weer te moeten wennen aan nieuwe regels en de cultuur zal zwaar worden. 

Ik zou graag de exacte reden willen weten waarom ze terug moeten. Zijn het moordenaars, dieven of hele slechte mensen waarvan je denkt ‘je verpest onze samenleving’. Hmm dan snap ik het wel maar als het keurige mensen zijn die gewoon hun best doen om zo goed mogelijk te leven dan denk ik echt wat is er mis met ze.

Het is al vaker gebeurd dat we de verkeerde mensen terugsturen. Alle relschoppers mogen blijven en dan wordt er steeds geroepen “die KUT ALLOCHTONEN”. Maar alle toppers worden gestraft en moeten terug naar hun eigen land waar ze al meer dan 10 jaar niet meer zijn geweest.

 

Laten we ons focussen op de toppers en ze meer kansen bieden en de relschoppers straffen want dat is hoe het hoort te zijn.

 

JUST BEING REAL✌   

 

Recommended Posts

Leave a Comment