BIJ LEUKE TIJDEN IS HET “DANK JE PAPA” EN TIJDENS RUZIE “JE BENT MIJN PAPA NIET EENS”?

willsmithandjadensmithIets wat ik niet begrijp en niet wil begrijpen is hoe sommige mensen met trots zeggen over iemand die al lang dan 10 jaar een vaderfiguur is ‘HIJ IS MIJN VADER NIET, MAAR DE MAN VAN MIJN MOEDER DUS HIJ HEEFT NIKS TE ZEGGEN OVER MIJ’.

Een tijdje geleden ging ik even wat eten met een oude vriend en zoals gewoonlijk vroeg ik hoe het met zijn familie ging. Ik wist dat het de laatste tijden niet goed liep tussen hem en zijn (stief)vader dus vroeg ik hoe de situatie was.
Het antwoord dat hij mij gaf was ‘ HIJ IS MIJN VADER NIET, DUS HIJ HEEFT NIKS TE ZEGGEN OVER MIJ’.
Ik schrok van zijn antwoord en liet hem ook weten dat ik het er totaal niet mee eens was wat uit zijn mond kwam.

Als volgt probeerde ik hem uit te leggen dat hij respect voor de man van zijn moeder moet hebben en vooral omdat hij meer dan 10 jaar voor hun heeft gezorgd:
“Je (stief)vader heeft niet alleen zijn vrouw in huis genomen maar ook haar kinderen en heeft de kinderen opgevoed alsof het zijn eigen kinderen zijn. Tijdens leuke tijden was het ‘ohhh papa’ en nu hij het even niet met je eens is, is het van ‘ohh hij is mijn echte vader niet eens’. Hoe ondankbaar ben je dan?”

En dit geldt niet alleen voor die oude vriend van mij maar voor iedereen met zo’n houding. Je ouders hoeven niet je echte biologische ouders te zijn (meestal is het wel zo), maar de mensen die jou hebben opgevoed en ervoor hebben gezorgd dat je vandaag zo succesvol bent zijn de mensen die je als ouders kan zien.
En iemand die jouw moeder of jouw vader heeft geaccepteerd met al zijn bagage en ervoor zorgt dat jullie een leuk gezin zijn behoort respect te krijgen.
Dat wil niet zeggen dat je je biologische vader /moeder moet vergeten, nee natuurlijk niet. Maar even je stiefouder laten weten dat je dankbaar bent en waardeert wat hij/zij allemaal heeft gedaan kan geen kwaad.
Het is heel normaal om even ruzie te hebben want dat heb je ook met je biologische ouders. Dat wil alleen niet zeggen dat hij/zij niet om je geeft. Misschien is dat juist een teken dat hij/zij niet wilt dat je de verkeerde kant op gaat.

 

KEEP IT REAL.

Recommended Posts

Leave a Comment